סדנאות גיבוש ODT
היו התמורה שאתם רוצים לראות בעולם
גנדי
"
"
גמישות
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם החלטה בכל תחום היא בהצגת חלופות שונות לפתרון ובחירת הטוב ביותר להשגת המטרה. נקודת המוצא של גמישות מחשבתית היא שאין פתרון אחד מנצח, אלא ישנן מספר דרכים לפיתרון ועלינו להתאים את החלופה המתאימה ביותר לסיטואציה אליה נקלענו.
ידוע שגמישות היא אחד הערכים החשובים ביותר לארגון על מנת להניע תהליכים שונים כמו אסטרטגיה, ניהול עובדים, משאבי אנוש, ניהול לקוחות ועוד.
למי זה מתאים ?
לכל מי שמבקש לפתח את היכולת להתבונן בפתיחות, נכונות וסקרנות על מצבים מורכבים. לזהות, להכיל וליישם נקודות מבט ודרכי חשיבה מגוונות, לפרוץ תבניות ודפוסי חשיבה.
לכל מי שמעוניין להגיב ביעילות, לייצר מעברים והתאמות ולהסתגל לפי צורך לתנאים, מגבלות או אילוצים.
לכל מי שמבקש לנטוע אופטימיות ומסוגלות תוך עידוד לקיחת אחריות ונקיטת פעולה במקומות בהם אמונות מגבילות פוגעות ביכולת הפרט והארגון להשיג את המטרות שלו.
לארגונים שמבקשים לשים פוקוס על גמישות המחשבתית ככלי להשגת מטרות משותפות.
סדנת גמישות מחשבתית
איך זה עובד?
במסגרת הסדנה נשתמש במודל ייחודי שפיתחתי של סדנת ODT יצירתית המותאמות לגיבוש הקבוצה ולתהליך ״גמישות מחשבתית״. הסדנה מתקיימות בסביבה המעודדת פתיחות ושחרור ומאפשרת למשתתפים מרחב בטוח של שיח והעמקה.
המשתתפים יחשפו למגוון תרגילים ומשחקים קבוצתיים שמייצרים מפגש עם יציאה מדפוסים מוכרים ואזורי נוחות, דפוסי חשיבה גמישים, חשיבה מחוץ לקופסא. תרגילים המשלבים פתרונות יצירתיים תוך התנסות בדרכי חשיבה חדשות ולא טריוויאליות.
כל התהליכים המתרחשים בתרגילים מהווים בסיס לדיון באמצעות מעגלי שיח ועיבוד לקידום תכנים כגון:
עד כמה אנו פתוחים לרעיונות חדשים על מנת לשפר את היעדים שלנו?
כיצד הגבתי לסיטואציות חדשות או בלתי צפויות? כמה פעלתי לשנות את חשיבתי?
האם פעלתי לזהות הזדמנויות? היכן האחריות שלי ליצור חיבורים ורעיונות חדשים?
האם הצלחתי לצאת מהתבנית? אילו תגובות עיכבו אותנו ואילו קידמו אותנו?
כיצד אני מגיב למציאות מוכרת או שוחקת? כיצד הגבתי למציאות משתנה, מאתגרת?
מהם התנאים הנדרשים לי להגמיש עמדות, כללים, מחשבות או הרגלים בהתאם לצורך?
עד כמה אנחנו פתוחים לרעיונות חדשים ביום יום על מנת לקדם את מטרות הקבוצה?
בתהליך העיבוד משולבים תכנים רלוונטים מעולמות שונים רבים ומגוונים: פסיכולוגיה חיובית, מדעי האושר, חשיבה יצירתית, גיבוש צוותים, אימון ומכל אלה נוצרת חוויה של למידה חוויתית, תחושת מסוגלות, חקירה פנימית והנאה.
כל הסדנאות של play it מאושרות ע״י מדינת ישראל, משרד החינוך במערכת גפ״ן לתחום חינוך חברתי ערכי והעשרה בנושא מעניים חברתיים ערכיים וקהילתיים לפיתוח מיומנויות של כישורי חיים להתנהלות חברתית. לכלל הקהילה החינוכית המנהלים , הצוות החינוכי, ההורים והתלמידים.
מס׳ תכנית 11237.